Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Mouwlengte7 shirts: overhemden speciaal ontwikkelt voor de lange man

Sleeve7 shirts zijn overhemden speciaal voor de lange man. Sleeve7 is een goed ontwikkeld Nederlands herenmerk. De overhemden zijn ontstaan uit de behoefte naar overhemden met extra lange mouw. Nederlanders zijn immers het langste volk ter wereld. Een man van rond de 1.85 die elke dag een overhemd aan heeft, is het vast als eens opgevallen dat de mouwen aan de korte kant is. Speciaal voor deze mannen zijn mouwlengte 7 shirts ontwikkeld. Benieuwd naar wat het merk te bieden heeft? Lees dan snel verder.

 

De overhemden van Sleeve7 worden gemaakt met verschillende wevingen. Dit zijn: birdseye, chambray, denim, dobby, flanel, twill, oxford, pied de poule, poplin, twill en satijn. In dit artikel worden een aantal van deze wevingen uitgelegd. In dit artikel zal het over de vier hoofdwevingen gaan.

De weving oxford: sterk en ruw

Oxford overhemden zijn in de herfst en winter het populairst. dit komt doordat de overhemden relatief warmer zijn (meer draden per inch). Wanneer je een T-shirt onder je overhemd draagt, is een overhemd met een oxford weving zeer geschikt ten opzichte van overhemden met een poplin of twill weving. De reden waarom oxford beter is, is omdat een oxford weving dikker is. Doordat het overhemd dikker is, schijnt het overhemd minder door. Overhemden met een oxford weving kenmerken zich door een ruwe structuur. Overhemden met een oxford weving zijn grover geweven en daardoor duurzaam en stevig. Een oxford stof is een ‘basket weving’, waarbij er meer draad wordt gebruikt. Hierdoor wordt de stof dikker en ruwer. Oxford wordt naarmate je het vaker draagt zachter en minder ruw.

De weving poplin: een zeer ademende weving

Overhemden met een poplin stof worden herkend door het lichte materiaal. De weving is een platbinding (plain weave) en de poplin stof is dunner dan de meeste andere stoffen. Overhemden met een poplin stof worden herkend door het lichte materiaal. De overhemden zijn zeer ademend en voelen licht en zacht aan. Perfect voor als het weer wat warmer wordt!

De satijnen weving: comfortabel en luxe

Overhemden met een satijnen stof worden vaak gedragen bij bruidskleding, gala's en in de weekenden op een casual avond. Overhemden van een satijnen stof kun je zeer gemakkelijk herkennen door de glanzende stof. Tevens voelen overhemden met een satijnen stof zeer glad aan. Dit ontstaat door middel van een speciale weeftechniek. Het glimmende effect zorgt voor een luxe uitstraling.

De twill weving: sterk en slijtvast

Overhemden met de stof twill worden herkend aan de zichtbare diagonale lijnen. Deze lijnen ontstaan tijdens het weven van de stof. Een twill weving wordt ook wel een  keperbinding genoemd en is dikker dan een poplin. Veel andere soorten wevingen zijn ook gemaakt van een twill weving, maar hebben een andere naam gekregen. Afgeleiden van een twill weving zijn; fine twill, heavy twill, royal twill, denim en herringbone.

 

Zoals boven genoemd hebben de overhemden van mouwlengte7.com verschillende soorten wevingen. bedenk voor het kopen van een overhemd welk weving je graag wilt. Gebruik hier de handige filter voor.

avatar joey

Over de auteur

Joey