Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

De verschillende overhemd pasvormen op een rij

Een heren overhemd wordt gemaakt in verschillende pasvormen. Dit doen overhemd merken om elk type man te kunnen voorzien van een geschikt overhemd. Sommige merken hanteren tot wel zes verschillende pasvormen. Wanneer je kiest voor de verkeerde pasvorm kan het overhemd al gauw veel te groot of veel te klein zijn. Het is daarom van belang dat je weet welke pasvorm je nodig hebt. De pasvorm is namelijk het belangrijkste aspect van het overhemd. Zodra je je pasvorm weet, hoef je een nieuwe overhemd niet retour te sturen. Dit is beter voor het milieu en scheelt in de portemonnee. In dit artikel worden vier van de zes pasvormen uitgelegd. Benieuwd naar welke pasvormen er zijn? Lees dan verder?

Pasvorm één: super slim fit

Als eerste nemen we je mee in de meest getailleerde pasvorm: super slim fit. Een super slim fit overhemd is zeer sterk getailleerd. Vandaar dat het woord super wordt gebruikt. De pasvorm van een ssf overhemd sluit nauw aan om het lichaam. Over het algemeen is deze pasvorm geschikt voor gespierde mannen of juist zeer tengere mannen. Mocht je het niet zeker weten of je deze pasvorm nodig hebt, neem dan contact op met een overhemd specialist.

Pasvorm twee: slim fit

Als tweede nemen we de sterk getailleerde pasvorm: slim fit. Een slim fit overhemd is sterk getailleerd. Over het algemeen is de slim fit pasvorm het bekendst. Slim fit shirts hebben een strakke fit en sluit mooi aan om het lichaam. Niet te strak, zoals een super slim fit en ook niet te wijd zoals de wijdere modellen. Echter, het ene merk hanteert bij slim fit overhemden een sterkere taillering dan het andere merk. Mocht je niet zeker weten of deze pasvorm nodig hebt, neem dan contact op met een overhemden specialist.

Pasvorm drie: modern fit

Als derde nemen we de enigszins getailleerde pasvorm: modern fit. Een modern fit overhemd is in essentie de eerste fit die na het rechte model kwam (deze fit wordt hierna benoemd). De fit was namelijk “modern” - men noemde het modern omdat het afweek van de immer rechte vorm. Een andere naam voor modern fit overhemden die veelal gebruikt wordt is de normale fit. Overhemden met een modern fit pasvorm zijn geschikt voor mannen met een buikje of voor mannen die houden van bewegingsruimte. Mocht je niet zeker weten of deze pasvorm nodig hebt, neem dan contact op met een overhemden specialist.

Pasvorm vier: comfort fit

Als laatste noemen we het recht model overhemd, ook wel comfort fit genoemd. Een comfort fit overhemd is een niet getailleerd overhemd. Een shirt met deze pasvorm valt (vaak) breder op de buikstreek dan op de borststreek. Shirts met een comfort fit pasvorm zijn het meest geschikt voor mannen die genieten van veel bewegingsvrijheid en voor mannen met een buik.

Voordat je een overhemd koopt, is het verstandig om eerst na te gaan welke pasvorm je nodig hebt. Daarnaast is het aan te raden om altijd de maattabel van het overhemd te raadplegen. Mocht je bij het online kopen van je nieuwe overhemden het niet zeker weten, neem dan altijd contact op met een overhemden specialist, zoals overhemden.com. De overhemden specialist van Nederland en België.

avatar joey

Over de auteur

Joey